SEO или социалните мрежи – кое е по-добро за онлайн маркетинг?

Социалните мрежи са една от най-големите арени днес, когато става дума за онлайн маркетинг. Те са ефективни онлайн марекетинг площадки, не само за сайтове за електронна търговия, но също така и за блогъри. Facebook, Twitter и дори Google+ правят голямо влияние в интернет и привличат много посетители и потребители. Така че въпросът е – “SEO все още ли има значение за вашия онлайн бизнес?

SEO оптимизация срещу социалната мрежа е интересна тема, особено ако търсите най-добрият начин за пускане на пазара на вашия бизнес сайт. Ако искате да популяризирате вашата марка с помощта на социални медии, тогава със сигурност трябва да изградите свои профили в ъв всички социални мрежи, за да се развива както себе си, така и вашия сайт. В противен случай, ще трябва да се придържате към оптимизацията за търсачки , което не е основния начин за онлайн маркетинг. Буджета ви и трябва да се разпределя разумо за Adwords, SEO и Facebook кампании.

Ако имате чисто нов сайт, първото нещо, което ви идва на ум, е да оптимизирате всяка страница на вашия сайт, за да увеличите своите посещения от търсачките. По ирония на съдбата, социалните мрежи високо спомагат за SEO нужди, когато става въпрос за оптимизация извън страницата. Основната мрежа с най-много SEO влияние в момента е Google +. Добре е да се отбележи, че търсачките, особено Google, отдават много внимание на тези социални мрежови сайтове. Така че, вместо да се съсредоточи в SEO, трябва първо да се опитате да станете популяри в социалните мрежи, тъй като това също е от полза на SEO оптимизацията за търсачки.

Така е, SEO наистина ли е нещо от миналото? Не, не още! Макар че е по-лесно да извършите голяма социално-мрежова маркетинг кампания за увеличаване на трафикът към вашия сайт или блог, все още има ограничаване. Плюс това, не всички хора във вашата мрежа са “целеви” хора за вашия бизнес. Социална мрежа трябва да се поддържа като шанс за дректна връзка с потребителите ви. Ако не сте в състояние да се справяте с всички промени в социалните мрежи вашия бизнес също ще бъде засегнат. Това е причината, поради която се нарича “Изграждане на мрежи” на първо място.

Но SEO може да бъде трудна задача, особено ако сте начинаещ. Има два вида на SEO, а именно – вътре и извън страницата. Google не е много положително настроен към вътрешните фактори тези дни, така че метода з аоптиизация извън страницата трябва да бъде вашият приоритет номер едно. Off-Page SEO (SEO извън страницата) означава изграждане на връзки и това е най-трудната част. Ако знаете, различни трикове за това как да получите препратки от различни авторитетни сайтове, вашият сайт ще станат популярни само за няколко месеца. Искам да кажа, “месец”, защото ще трябва да почакате, за да получите високо класиране в търсачките. Това е още един недостатък, когато става въпрос за SEO.

И така, каква е уловката?

С оптимизация за търсачки, може да бъдете голям играч, ако получите добро класиране в дадена ключова дума, която получава милиони търсения на месец. Но печеливши ключови думи също имат ожесточената конкуренция от хиляди уебсайтове. Така че, ако искате да бъдете господстващ сайт в търсачките, вие трябва да се положите много усилия, за да изградите хиляди препратки за вашия сайт или блог.

При социалните мрежи започвате бавно и изграждате авторитет и своя собствена мрежа от профили бавно, но по сигурно начин. Имате шанса да получите огромен ежедневен трафик към сайта или блога си, ако имате мрежа от авторитетни профили във всички социални мрежи.Ако сте били в състояние да постигнете по-голяма мрежа в един кратък период от време, може да изградите добра репутация на вашия сайт и вашия бизнес, пред всички онези хора, интересуващи се от това, което предлагате.

В обобщение, SEO или социални мрежи? 

И двете са от съществено значение за успеха на вашия онлайн бизнес. Ако можете да направите и двете, тогава ще имат по-добра маркетингова програма за вашия блог или сайт за електронна търговия. Не забравяйте, че изграждането на успешен бизнес отнема време за подхранване и не трябва да се бърза. Основата е изграждането на компания с добра репутация в социалните мрежи, добри позиции в рърсачките и непрекъснати реклами кампании. Ного хора обаче нямат такав възможност. Моят съвет е да започват от безплатното и да надграждат. Най- лесно е да седнеш и да направиш фирмен профил в социалните мрежи.

Представяте ли си какви висоти може да достигне вашият бизнес, ако постигнете целта си в SEO и социални мрежи? Да, бизнесът в интернет може да ви възнагради финансово. Така че, кое е по-добре – SEO или социалните мрежи? Вие решавате!

Тази статия участва в конкурса на Rave Marketing

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *