Обезкосмяване на лицето – кой метод е най-подходящ?

Има различни методи за обезкосмяване по лицето. Те включват електролиза, пинсети и епилатори. Тези методи обаче често имат странични ефекти, особено защото кожата на лицето е деликатна. Видът на косъмчетата и чувствителността на кожата на индивида може да определи вида на страничните ефекти, които ще се появят.

Пинсети

Въпреки бляскавия си вид, пинсетата не е най-добрият метод за обезкосмяване по лицето. Не само е болезнено, но може да увреди кожата ви. Пинсетите може също да доведе до болезнена и възпалителна инфекция в космения фоликул.

Въпреки че този инструмент представлява бърз и достъпен начин за премахване на косми от малки участъци от лицето, то не е постоянно решение за тези с големи количества косми по лицето.

Епилатор

На пазара има няколко вида епилатори за лице. Захранваните с батерии епилатори имат малки накрайници и могат да бъдат изтощени в рамките на една употреба, докато на моделите с кабел им липсва преносимост.

Първо, важно е да се отбележи, че епилаторите могат да бъдат много болезнени. При първите няколко употреби те могат да разкървят кожата и да я накарат да изглежда зле. Най-добре е да използвате лосион от алое вера, за да успокоите кожата си, тъй като ароматизираните продукти могат да раздразнят току-що епилираната ви кожа. Епилаторът също не осигурява трайно решение на проблема, и в зависимост от нуждата, може да се наложи да правите процедурата доста често.

Кола маска или лентички за лице

Кола маската и лентите за лице действат по един и същи начин. При този метод косъмът също се отскубва от корена, което означава, че ефектът ще е по-дълготраен, отколкото при премахване на космите с пинсета. Въпреки ефикасността, много хора не харесват кола маската, заради болката, която причинява и последващото лепкаво усещане.

Лазерна епилация

Процесът на лазерна редукция на космите по лицето е безопасен и ефективен начин за премахване на нежелани косми. Лазерите излъчват безвредни лъчи светлина през кожата. Пигментът меланин в космения фоликул абсорбира енергията и я превръща в топлина. Това унищожава способността на космения фоликул да расте отново. Лазерите, използвани в този процес са безопасни за повечето типове кожа.

Лазерната епилация на лицето работи най-добре при по-светла кожа и тъмни косми по тялото. Тъй като меланинът абсорбира повече светлинна енергия от други типове кожа, лазерният лъч е по-вероятно да унищожи космен фоликул, който е оцветен в по-тъмен цвят.

В последните години лазерната епилация набира все по-голяма популярност, тъй като може успешно да премахне до 90% от нежеланото окосмяване. В зависимост от окосмяването, може да са ви нужни между 4 и 6 процедури, за да постигнете желания ефект.

Източник: Лазерна епилация лице

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *