Задължителните аксесоари за мобилен телефон

Има много задължителни аксесоари за мобилен телефон. От стойката за кола и смарт часовник до външна батерия, това са екстри, които ще откриете във всеки магазин за аксесоари за телефони.

Надяваме се, че ще намерите нещо, което работи за вас! Каквото и да правите, не забравяйте да се насладите на новия си мобилен телефон!

Външна батерия

Power bank, или външна батерия, е малко устройство, което зарежда вашия телефон. Капацитетът на батерията на захранващата банка варира и може да презарежда както малки едноклетъчни телефони, така и устройства с висока мощност. Външните батерии могат да се използват на повече от едно устройство, така че винаги можете да носите едно. При спешни случаи такива устройства могат да бъдат спасителен пояс. Ето защо е важно да изберете правилната батерия.

Смарт часовник

Смарт часовниците са чудесен пример за иновативно портативно устройство с множество функции, които улесняват ежедневието ви. Той не само следи съня ви, но също така измерва сърдечната честота, нивото на кислород, изминати крачки за деня и други. Тези функции са отличен начин да следите здравословното си състояние и навиците си.

Освен удобен аксесоар, смарт часовниците могат да бъдат чудесно допълнение на мобилния телефон. Повечето от смарт часовниците ще работят и без мобилен телефон, но някои могат да бъдат свързани към телефона ви. Въпреки че не заместват смартфона, часовниците могат да показват известия от социални мрежи и/или повиквания и съобщения, което е особено полезно, ако в момента не можете да използвате телефона си.

Не на последно място, смарт часовниците могат да се ползват с блутуут устройства, като слушалки, например.

Стойка за кола

За всеки шофьор е от изключително значение да притежава стойка за кола, тъй като употребата на мобилен телефон по време на шофиране е сред най-честите причини за пътни инциденти. На пазара се предлагат универсални стойки, които се регулират на ширина и дължина така, че да паснат на всеки мобилен телефон.  Когато избирате такъв тип аксесоар, обърнете внимание на начина на закрепяне и стабилността.

Bluetooth слушалки

Една от най-новите иновации в безжичната технология е Bluetooth, който може да се използва за свързване на две устройства с Bluetooth – мобилен телефон и слушалка. Всъщност технологията е внедрена за първи път в клетъчни телефони в началото на 2000-те години от компанията за мобилни телефони Motorola. Това доведе до значително навлизане на Bluetooth на публичния пазар.

Към днешна дата почти всяко устройство може да се свърже по този начин, но едно от най-популярните сред хора от всички възрасти са блутут слушалки. Те позволяват да слушате музика или подкаст, без да се притеснявате за кабели.

Водоустойчивост

Първата стъпка за гарантиране на водоустойчивостта на вашия мобилен телефон е да закупите такъв, който е напълно водоустойчив. Тази защита обаче не е перфектна. Действителната степен на защита зависи от редица фактори. Трябва също така да сте наясно със стъпките, които трябва да предприемете, в случай че устройството ви се намокри.

Ако не вашият телефон обаче не е водоустойчив, можете да изберете протектор и/или калъф, който е. Те обикновено са от специален гумен материал, който не пропуска вода, а в допълнение, могат да бъдат и удароустойчиви и да предпазват от замърсявания.

Протектор на дисплея

Телефоните ни ежедневно са изложени на допир с различни повърхности и материали. Често ги поставяме в джоб или чанта, по мебелите вкъщи или на работа, където по един или друг начин могат да бъдат надраскани и/или счупени. И въпреки че съвременните телефони се изработват със специални дисплеи от устойчиви материали, не е лошо да поставите стъклен протектор, който да осигури допълнителна защита.

 

Ако Ви е харесала публикацията, моля споделете я и оставете коментар или се запишете за нашия RSS feed за да получавате винаги полезна информация от света на SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *